Anslut dig till vårt nätverk!

Böcker

Jag vill läsa Anne Rices sista bok, men jag tror inte att jag är redo

publicerade

on

Anne Rice

På senhösten 2021 blev jag överlycklig över att få en avancerad läsarkopia av Ramses den fördömde: Osiris regeringstid av Anne Rice och Christopher Rice på posten. Jag ville börja läsa omedelbart, men jag visste att dess releasedatum var månader bort och jag har ett system för att recensera böcker från de stora/traditionella förlagen. Jag gillar att läsa dem precis innan publiceringsdatumet så att jag kan skriva min recension och lägga till min röst till den stora pushen under de första försäljningsveckorna.

Systemen fungerar.

Systemet svikit mig den här gången.

Den 11 december 2021 vaknade jag till nyheten att Anne Rice hade dött. Jag tänker inte ljuga. Jag var inte okej. Jag tror på en livstid att det finns otaliga böcker som kommer att öppna dina ögon och kanske till och med förändra ditt liv. Å andra sidan tror jag att det bara finns en handfull författare för var och en av oss som vi verkligen får kontakt med, vars böcker känns som att de kom in i vårt liv vid exakt rätt tidpunkt och ger oss något så oväntat att vi blir livslånga fans.

På 90-talet upptäckte jag, precis som många andra i min generation, Anne Rice. Jag minns att jag såg trailern för Intervju med vampyren, och att helt dras in av dess dekadens och tysta terror. Naturligtvis, när jag läste att den var baserad på en bok, besökte jag det lokala biblioteket och lånade boken, tog med den hem och njöt av den som den eleganta upplevelse den skapades för att vara.

Jag var. Transporteras.

Louis och Claudia, och ja, den ökända Lestat, hoppade från sidan. New Orleans levde och andades. Paris ropade på mig. Den hänsynslösa brutaliteten överträffades endast av det briljanta berättandet med sådan uppmärksamhet på detaljer att jag visste att jag läste något som inte liknade något jag hade stött på tidigare.

Det som grep mig mest var dock förhållandet mellan Louis och Lestat. Det var så vackert komplicerat, så tragiskt romantiskt. Som gaytonåring i garderob i ett fundamentalistiskt, kristet hem hade jag tidigt i livet fått lära mig att män inte kunde älska varandra i den där sätt. Visst kunde de längta efter varandra. De kunde törsta efter varandras kroppar, men att ansluta på själsnivå var omöjligt. Ändå, här, på sidorna av Intervju, var berättelsen om två män som onekligen var förälskade.

Ja, de var vampyrer. Ja, den kärleken var ibland giftig och verkade ibland lika skör som spunnet socker, men det var kärlek ändå, inte mindre verklig eller osannolik än de hundratals romantiska berättelser som hade berättats om heteropar genom århundradena.

Naturligtvis, när jag var klar med den första boken, gick jag vidare till Vampyren Lestat och Queen of the Damned. jag upptäckte The Witching Hour och Cry To Heaven, en icke-övernaturlig berättelse som förblir min favoritroman från Anne Rice till denna dag.

Vad jag så småningom insåg var att i en värld skapad av Anne Rice var kön och sexualitet flytande, kärleken var kraftfull och skräcken var följsam, skapad av humör och atmosfär snarare än trasiga kroppar och avhuggna lemmar.

Jag kom att tro att hon skrev för alla oss som levde i samhällets utkanter, de som var marginaliserade och förvisade. På ett sätt kände jag mig inte bara sedd, utan jag kände mig förstådd. Jag visste, även bakom den stängda dörren till garderoben, att det fanns åtminstone en person i världen som skulle "få mig".

Detta underströks ytterligare när världen i stort introducerades för Christopher Rice, författarens son. Han är en utåtriktad och stolt gay man som ärvt sin mammas berättargåva. Vad som var viktigare var dock att se den totala stolthet och tillbedjan som de två hade för varandra. Det som slog mig mest är att Rice inte accepterade sin sons gayness eftersom det i hennes ögon inte fanns något att acceptera.

Han var hennes son. Hon älskade honom. Det var nog.

Om du aldrig har sett de två sitta och prata om att skriva och om att vara en familj, kan jag inte uppmana dig nog att gå till YouTube och leta upp deras bokresor som de har gjort tillsammans. Samtalen är lustigt roliga och deras tillgivenhet för varandra är äkta.

Naturligtvis har hennes liv inte varit utan kontroverser. I början av 2000-talet meddelade hon att hon inte längre skulle skriva om vampyrer. Hon vände sig istället till ett mer religiöst ämne och berättade om delar av Jesu Kristi liv. Hon gjorde en egen personlig resa och många av hennes mindre ivriga fans klev ifrån henne.

För mig fick det mig bara att älska henne mer.

Jag hade gjort en liknande resa, förstår du. Den religiösa värld som jag hade vuxit upp i hade vänt mig ryggen, och jag hade flåsat. Jag förstod vad det var att tro och känna att utloppet för den tron ​​undanhålls från dig. Jag visste hur det var att veta att Gud som du hade blivit tillsagd skulle älska dig för evigt faktiskt hatade dig för något som du inte kunde förändra.

Jag förstod också varför Rice behövde utrymme mellan sig själv och vampyren Lestat. Hon hade ofta talat i intervjuer om banden mellan Brat Prince och hennes man, poeten och konstnären Stan Rice. Det var helt logiskt för mig att efter hans död skulle hon behöva utrymme och tid.

Naturligtvis, så småningom, återvände författaren till vampyrerna och producerade mer episka volymer. Hon gick också för första gången in i varulvarnas värld och Atlantis fantastiska mytologi.

Då, för bara ett par år sedan, meddelades att Anne Rice och hennes son skulle ge ut en bok tillsammans. Ramses the Damned: The Passion of Cleopatra var minst sagt oväntat. En uppföljare till hennes roman från 1989, Ramses den fördömde, skapade duon en fortsättning på det eposet och fördjupade sig i det tidiga 20-talet med F. Scott Fitzgeralds stil och Agatha Christies mysterium och miljö.

Den var sömlöst skriven med vacker prosa som på något sätt speglade stilen hos både mor och son. Ramses var ett av Rices mindre kända verk som aldrig fick den uppmärksamhet det förtjänade, vad jag ansåg. Återigen, som så många introverta ungdomar, hade jag gått igenom en "egyptisk fas" i min barndom där jag slukade varje berättelse och myt från regionen så jag kanske var en naturlig kandidat för dess fandom.

Vilket för oss till nuet, antar jag.

Varifrån jag sitter i mitt vardagsrum kan jag se Ramses den fördömde: Osiris regeringstid av Anne Rice och Christopher Rice som sitter i min bokhylla.

Jag vill läsa den.

Jag vill recensera den.

Men någonstans, innerst inne i mig, vet jag att det här är den sista nya Anne Rice-boken jag någonsin kommer att läsa. Det är den sista nya berättelsen från en författare som på sitt sätt hade räddat mitt liv en gång i tiden. Det är sista gången jag kommer att läsa och älska hennes karaktärer i situationer som jag aldrig har läst förut.

Så för tillfället kommer den att finnas kvar i bokhyllan. För nu kommer jag att beundra det på långt håll. För nu ska jag ge mig själv en dag till för att förneka att det är den sista.

För idag vill jag bara tacka för att denna fantastiska författare välsignade oss med sin prosa och sin tid. Utöver allt annat bevisade hon att odödlighet är uppnåelig och att kärlek är universell, och för det kommer jag att vara evigt tacksam.

Klicka för att kommentera
0 0 avgivna
Artikelbetyg
Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Visa alla kommentarer

Böcker

Trailern "A Haunting In Venice" undersöker ett övernaturligt mysterium

publicerade

on

Kenneth Branagh är tillbaka i regissörssätet och som fancy mustasch Hercule Poirot för detta skrämmande spökäventyr mordmysterium. Oavsett om du gillar Branaghs förra Agatha Christie anpassningar eller inte, du kan inte hävda att de inte var vackert fotograferade.

Den här ser underbar och trollbindande ut.

Här är vad vi vet hittills:

Den oroande övernaturliga thrillern baserad på romanen "Hallowe'en Party" av Agatha Christie och regisserad av och med Oscar®-vinnaren Kenneth Branagh som den berömda detektiven Hercule Poirot, kommer att ha premiär på biografer över hela landet den 15 september 2023. "A Haunting in Venice" är "A Haunting in Venice" utspelar sig i det kusliga Venedig efter andra världskriget på Allhelgonaafton, och är ett skrämmande mysterium med återkomsten av den berömda spejaren Hercule Poirot.

Nu pensionerad och lever i självpåtagen exil i världens mest glamorösa stad, deltar Poirot motvilligt på en seans på ett förfallande, hemsökt palats. När en av gästerna mördas, kastas detektiven in i en olycksbådande värld av skuggor och hemligheter. Filmen återförenar teamet av filmskapare bakom 2017 års "Murder on the Orient Express" och 2022 års "Death on the Nile", och filmen är regisserad av Kenneth Branagh med ett manus av Oscar®-nominerade Michael Green ("Logan") baserat på Agatha Christies roman Hallowe en fest.

Producenterna är Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott och Simon Kinberg, med Louise Killin, James Prichard och Mark Gordon som exekutiva producenter. En briljant skådespelarensemble porträtterar en skådespel av oförglömliga karaktärer, inklusive Kenneth Branagh, Kyle Allen ("Rosaline"), Camille Cottin ("Call My Agent"), Jamie Dornan ("Belfast"), Tina Fey ("30 Rock"), Jude Hill ("Belfast"), Ali Khan ("6 Underground"), Emma Laird ("Mayor of Kingstown"), Kelly Reilly ("Yellowstone"), Riccardo Scamarcio ("Caravaggio's Shadow") och nyligen Oscarsvinnare Michelle Yeoh ("Allt överallt på en gång").

Fortsätt läsa

Böcker

"Officiella fem nätter på Freddys kokbok" släpps i höst

publicerade

on

Five Night's at Freddy film

Fem nätter på Freddys kommer att få en stor Blumhouse-släpp mycket snart. Men det är inte allt som spelet anpassas till. Hit skräckspelsupplevelsen görs också till en kokbok fylld med läckert spöklika recept.

Du har nu möjlighet Officiella fem nätter på Freddys kokbok är fylld med föremål som du kan hitta på en officiell Freddys plats.

Den här kokboken är något fansen har längtat efter sedan de första spelens ursprungliga release. Nu kommer du att kunna laga signaturrätter från bekvämligheten av ditt eget hem.

Synopsis för Fem nätter på Freddys går så här:

"Som anonym nattvakt måste du överleva fem nätter när du jagas av fem animatroniker som är fast beslutna att döda dig. Freddy Fazbears Pizzeria är en fantastisk plats för barn och vuxna kan ha kul med alla robotdjur; Freddy, Bonnie, Chica och Foxy."

Du kan hitta Officiella fem nätter på Freddys kokbok i butik från och med 5 september.

Fem
Fortsätt läsa

Böcker

Stephen Kings "Billy Summers" görs av Warner Brothers

publicerade

on

Breaking News: Warner Brothers förvärvar Stephen Kings bästsäljare "Billy Summers"

Nyheten föll precis via en Deadline exklusiv att Warner Brothers har förvärvat rättigheterna till Stephen Kings bästsäljare, Billy Summers. Och kraftpaketen bakom filmatiseringen? Ingen mindre än JJ Abrams Dålig robot och Leonardo DiCaprios Appian Way.

Spekulationerna frodas redan eftersom fansen inte kan vänta på att se vem som kommer att väcka titelkaraktären, Billy Summers, till liv på den stora skärmen. Kommer det att bli den enda Leonardo DiCaprio? Och kommer JJ Abrams att sitta i regissörsstolen?

Hjärnorna bakom manuset, Ed Zwick och Marshall Herskovitz, jobbar redan på manuset och det låter som att det kommer att bli en riktig doozy!

Ursprungligen var det här projektet planerat att vara en begränsad serie på tio avsnitt, men makterna har bestämt sig för att gå allt och förvandla det till en fullfjädrad funktion.

Stephen Kings bok Billy Summers handlar om en före detta marin- och Irakkrigsveteran som har förvandlats till en mördare. Med en moralisk kod som bara tillåter honom att rikta in sig på dem han anser vara "skurkar" och en blygsam avgift på aldrig mer än $70,000 XNUMX för varje jobb, är Billy inte lik någon mördare du sett tidigare.

Men när Billy börjar överväga att gå i pension från hitman-branschen, blir han kallad för ett sista uppdrag. Den här gången måste han vänta i en liten stad i den amerikanska södern på det perfekta tillfället att ta ut en mördare som har dödat en tonåring tidigare. Fångsten? Målet förs tillbaka från Kalifornien till staden för att ställas inför rätta för mord, och träffen måste slutföras innan han kan ingå en överenskommelse som skulle leda till livstids fängelse för hans dom och potentiellt avslöja andras brott .

När Billy väntar på att det rätta ögonblicket ska slå till fördriver han tiden genom att skriva en sorts självbiografi om sitt liv och lära känna sina grannar.

Fortsätt läsa