Anslut dig till vårt nätverk!

Böcker

Skräckpridemånad: David R. Slayton, författare till "White Trash Warlock"

publicerade

on

David R. Slayton

För några månader sedan letade jag efter en ny ljudbok att gräva i. Sedan jag återvände till arbetskraften när jag lämnade ditt hus, har ljudböcker hjälpt mig att överleva den dagliga pendlingen. Jag ville ha något som blandade genrer och närde min kärlek till skräck, fantasy och gayness. När jag kammade igenom de tusentals Audible-titlarna hittade jag en bok som heter White Trash Warlock av David R. Slayton. Boken handlar om Adam Binder, en homosexuell häxa från Oklahoma som slutar med att konfrontera en monstruös enhet som attackerar Denver och driver folk till vansinne.

Gayme. Uppsättning. Match. Jag var så inne!

I slutet av boken var jag i ett desperat behov av mer. Lyckligtvis för mig, den andra boken i trilogin, Trailer Park Trickster, var redan tillgänglig, och även om den slutade på alla cliffhangers moder, visste jag att det fanns minst en bok till, Deadbeat Druid på väg.

Under tiden gjorde jag det till mitt uppdrag att spåra författaren för att låta honom veta precis vad hans böcker betydde för en homosexuell, skräckälskande, romantikmissbrukare – och medförfattare – i en liten stad i östra Texas. Jag skickade också omedelbart en pitch för att intervjua honom för Horror Pride Month i år, och var upphetsad när han gick med på det.

När vi slog oss ner för att chatta berättade jag igen hur mycket jag uppskattade böckerna, men jag var också tvungen att fråga: "Var och när träffade du Adam Binder?"

Historien svikit mig inte.

Som det hände, hade Slayton försökt skriva episk fantasy som, av personlig erfarenhet, jag kan säga dig är en skrämmande uppgift. Som det visade sig var han också ett fan av urban fantasy och hade formulerat en berättelse om en läkare, hans fru och deras barn i Denver, staden som författaren kallar hem.

"Så jag hade hela den här handlingen, men det jag inte hade var en huvudperson," förklarade författaren. "Jag satte det på baksidan av hjärnan och glömde allt om det, och så en natt körde jag genom Carolinas. Månen var full. Den hängde över vägen. Träden hängde över vägen. Och den där Kaleo-låten 'Way Down we Go' kom på radion. Den här karaktären dök upp i mitt huvud och jag börjar bara ställa frågor till honom. Jag sa, 'vem är du?' och han sa: 'Ja, jag är precis som du. Jag kommer från Guthrie. Jag växte upp i skogen. Jag började tänka att jag kunde slå ihop det här med den där urbana fantasy-tomten, men den urbana fantasy-tomten är fortfarande väldigt fokuserad på Denver. Adam sa: "Ja, jag skulle kunna åka till Denver."

Och det är precis vad han gjorde...förstår du vad jag menar.

Även om elementen är fantastiska och ibland rent upprörande, är berättelsen om Adam Binder, en häxa som har väldigt liten makt i det stora hela, och hans mestadels vardagliga familj rotad i en känsla av verklighet. Den sanningen, verkligheten i det hela, härleddes från Slaytons egna erfarenheter. Han gick till och med så långt att han döpte Adams mamma efter sin egen mormor.

"Hennes namn var Tilla-Mae Wolfgang Slayton och hon var allt som namnet antyder", säger han.

När det gäller fantasin, säger han, var han noga med var han hämtade sina influenser ifrån när han skrev romanerna.

"Någon som nyligen intervjuade mig sa att de inte förstod varför jag inte använde amerikansk folklore och myt," sa han. "Grejen med det är att när du pratar om amerikansk mytologi så pratar du verkligen om indiansk mytologi. Jag är en väldigt vit person. Jag vill inte tillägna mig det. Så jag tittade runt på vilka mytologier som finns där ute och vad jag kan dra nytta av från mitt eget arv och vad kan jag göra för att ta något som verkligen är välkänt och tropiskt och vända det på huvudet.”

Och så skapade han alver som tror att de är hypermoderna men ändå går och klär sig och pratar som om de kommit direkt ur en noir-film från 1940-talet. Sedan tog han in de alldeles för sällan använda Leprechauns, vilket gav dem en karaktär från Peaky Blinders. Jag tänker inte ens förklara tomtarna för dig. Du måste bara läsa den själv. Mixen och mosa, trycka och dra, av vad vi vet och vad vi förväntar oss är det som håller läsaren på tårna och den där ger författaren stor tillfredsställelse.

Eftersom det är Pride var vi såklart tvungna att diskutera det faktum att boken har en homosexuell huvudperson. Alla som har tillbringat hur lång tid som helst i ett kommentarsavsnitt där allt queer nämns på avstånd vet vad de flesta av oss möter när vi börjar skriva om oss själva och placerar oss själva i berättelsen. Homofoberna kommer ut ur träslöjden och slungar anklagelser om att tvinga fram agendor och vakenhet när allt vi egentligen vill är att läsa berättelser där vi finns.

För Slayton var det ingen tvekan om Adams sexualitet från början. Det var ingen agenda. Det var den han var.

"Det är viktigt för mig", sa han. ”Det mesta av min inspiration i det jag skriver kommer från att se en lucka på marknaden. Jag växte upp i Guthrie i skogen. Jag hade inte tillgång till mycket. Min mamma var väldigt religiös så vad jag fick läsa var väldigt begränsat. Vad jag kunde hitta i fantasy, när det fanns en HBTQ-karaktär, var de antingen knappt där eller så dog de tragiskt. Det fanns en AIDS-analog eller att komma ut var en grej. Jag älskar att se mer av representationen spridas och bra representation i synnerhet. Det var en del av varför jag började skriva White Trash Warlock. Jag ser ingen pank, gay häxa från Oklahoma på sidan. Så, tänkte jag, det ska jag skriva. Eftersom det är urban fantasy finns det fördomar och frågor kring Adams sexualitet, men jag ville inte att det skulle vara huvudsaken i berättelsen. Bättre författare än jag har skrivit om allt det där så jag vill inte läsa det.”

Formeln fungerar verkligen för Slayton. Hans böcker har fångat fantasin hos läsare runt om i världen. Blandningen av hans egen blandning av skräck och fantasi är spännande och övertygande. För mig ger det mig samma spänning som första gången jag läser Gaiman, Pratchett och till viss del även Barker.

Detta för oss förstås till den sista boken i Slaytons trilogi. Med Deadbeat Druid vid horisonten hade det varit brottsligt att inte be om en titt på vad som komma skall.

"I slutet av Trailer Park Trickster, Adam är väldigt mycket utsänd på en Odyssey”, sa han. "Istället för att använda öar, använder jag riktiga städer. Vissa av dem har bara en cool, läskig true crime-sak kopplat till sig; några av dem har bara intressanta händelser kopplade till sig. Jag har verkligen njutit av att undersöka historien om dessa platser. I Deadbeat Druid, du kommer att få lite mer av det.”

Ja, men hur är det med Adam Binder och hans sexiga men väldigt "allt är svart och vitt" möjliga pojkvän, Vic, som han oavsiktligt gjorde till en Grim Reaper?!

"Jag spelar mycket D&D så jag tänker i dessa termer," påpekade Slayton. ”Adam är kaotisk bra, vilket betyder att han alltid gör rätt, även om det strider mot lagen. Vic är lagligt bra, vilket betyder att han alltid kommer att göra rätt men det måste följa lagen. I slutet av bok tre har de båda tagit steg mot varandra och neutral bra. Allt är inte svart och vitt och inte alla lagar är dåliga.”

För att lära dig mer om David Slayton, besök hans officiell hemsida och leta efter hans romaner online och i bokhandlar!

Klicka för att kommentera
0 0 avgivna
Artikelbetyg
Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Visa alla kommentarer

Böcker

Trailern "A Haunting In Venice" undersöker ett övernaturligt mysterium

publicerade

on

Kenneth Branagh är tillbaka i regissörssätet och som fancy mustasch Hercule Poirot för detta skrämmande spökäventyr mordmysterium. Oavsett om du gillar Branaghs förra Agatha Christie anpassningar eller inte, du kan inte hävda att de inte var vackert fotograferade.

Den här ser underbar och trollbindande ut.

Här är vad vi vet hittills:

Den oroande övernaturliga thrillern baserad på romanen "Hallowe'en Party" av Agatha Christie och regisserad av och med Oscar®-vinnaren Kenneth Branagh som den berömda detektiven Hercule Poirot, kommer att ha premiär på biografer över hela landet den 15 september 2023. "A Haunting in Venice" är "A Haunting in Venice" utspelar sig i det kusliga Venedig efter andra världskriget på Allhelgonaafton, och är ett skrämmande mysterium med återkomsten av den berömda spejaren Hercule Poirot.

Nu pensionerad och lever i självpåtagen exil i världens mest glamorösa stad, deltar Poirot motvilligt på en seans på ett förfallande, hemsökt palats. När en av gästerna mördas, kastas detektiven in i en olycksbådande värld av skuggor och hemligheter. Filmen återförenar teamet av filmskapare bakom 2017 års "Murder on the Orient Express" och 2022 års "Death on the Nile", och filmen är regisserad av Kenneth Branagh med ett manus av Oscar®-nominerade Michael Green ("Logan") baserat på Agatha Christies roman Hallowe en fest.

Producenterna är Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott och Simon Kinberg, med Louise Killin, James Prichard och Mark Gordon som exekutiva producenter. En briljant skådespelarensemble porträtterar en skådespel av oförglömliga karaktärer, inklusive Kenneth Branagh, Kyle Allen ("Rosaline"), Camille Cottin ("Call My Agent"), Jamie Dornan ("Belfast"), Tina Fey ("30 Rock"), Jude Hill ("Belfast"), Ali Khan ("6 Underground"), Emma Laird ("Mayor of Kingstown"), Kelly Reilly ("Yellowstone"), Riccardo Scamarcio ("Caravaggio's Shadow") och nyligen Oscarsvinnare Michelle Yeoh ("Allt överallt på en gång").

Fortsätt läsa

Böcker

"Officiella fem nätter på Freddys kokbok" släpps i höst

publicerade

on

Five Night's at Freddy film

Fem nätter på Freddys kommer att få en stor Blumhouse-släpp mycket snart. Men det är inte allt som spelet anpassas till. Hit skräckspelsupplevelsen görs också till en kokbok fylld med läckert spöklika recept.

Du har nu möjlighet Officiella fem nätter på Freddys kokbok är fylld med föremål som du kan hitta på en officiell Freddys plats.

Den här kokboken är något fansen har längtat efter sedan de första spelens ursprungliga release. Nu kommer du att kunna laga signaturrätter från bekvämligheten av ditt eget hem.

Synopsis för Fem nätter på Freddys går så här:

"Som anonym nattvakt måste du överleva fem nätter när du jagas av fem animatroniker som är fast beslutna att döda dig. Freddy Fazbears Pizzeria är en fantastisk plats för barn och vuxna kan ha kul med alla robotdjur; Freddy, Bonnie, Chica och Foxy."

Du kan hitta Officiella fem nätter på Freddys kokbok i butik från och med 5 september.

Fem
Fortsätt läsa

Böcker

Stephen Kings "Billy Summers" görs av Warner Brothers

publicerade

on

Breaking News: Warner Brothers förvärvar Stephen Kings bästsäljare "Billy Summers"

Nyheten föll precis via en Deadline exklusiv att Warner Brothers har förvärvat rättigheterna till Stephen Kings bästsäljare, Billy Summers. Och kraftpaketen bakom filmatiseringen? Ingen mindre än JJ Abrams Dålig robot och Leonardo DiCaprios Appian Way.

Spekulationerna frodas redan eftersom fansen inte kan vänta på att se vem som kommer att väcka titelkaraktären, Billy Summers, till liv på den stora skärmen. Kommer det att bli den enda Leonardo DiCaprio? Och kommer JJ Abrams att sitta i regissörsstolen?

Hjärnorna bakom manuset, Ed Zwick och Marshall Herskovitz, jobbar redan på manuset och det låter som att det kommer att bli en riktig doozy!

Ursprungligen var det här projektet planerat att vara en begränsad serie på tio avsnitt, men makterna har bestämt sig för att gå allt och förvandla det till en fullfjädrad funktion.

Stephen Kings bok Billy Summers handlar om en före detta marin- och Irakkrigsveteran som har förvandlats till en mördare. Med en moralisk kod som bara tillåter honom att rikta in sig på dem han anser vara "skurkar" och en blygsam avgift på aldrig mer än $70,000 XNUMX för varje jobb, är Billy inte lik någon mördare du sett tidigare.

Men när Billy börjar överväga att gå i pension från hitman-branschen, blir han kallad för ett sista uppdrag. Den här gången måste han vänta i en liten stad i den amerikanska södern på det perfekta tillfället att ta ut en mördare som har dödat en tonåring tidigare. Fångsten? Målet förs tillbaka från Kalifornien till staden för att ställas inför rätta för mord, och träffen måste slutföras innan han kan ingå en överenskommelse som skulle leda till livstids fängelse för hans dom och potentiellt avslöja andras brott .

När Billy väntar på att det rätta ögonblicket ska slå till fördriver han tiden genom att skriva en sorts självbiografi om sitt liv och lära känna sina grannar.

Fortsätt läsa